Totale tijd: 50 min Bereiding: 30 min Oven: 20 min Stuks: 45 Kilocalorieën: 2614 kcal in totaal | 58 kcal per stuk Kosten bij : €1,40 in totaal | €0,03 per stuk Geplaatst op: 2 december 2022 Laatst bijgewerkt: 2 december 2022
*Je ziet dat de hoeveelheden vrij klein zijn. Het is dus het makkelijkst om dit recept te maken met wat restjes amandelspijs.
Materiaal
Beslagkom
Bereiding
Gevulde kruidnoten (pepernoten)
- Maak de amandelspijs volgens dit recept.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve het water, bij elkaar in een beslagkom en maak er eerst een kruimelig deeg van.
- Doe daarna ook de eetlepels water erbij zodat je een soepel deeg krijgt waar je makkelijk balletjes van kan draaien.
Het kan zijn dat je wat meer of minder water nodig hebt dan het recept, voeg het dus per eetlepel toe.
- Verwarm je oven vast voor. Het is belangrijk dat de kruidnoten pas de oven ingaan als die goed heet is. Als de oven niet heet genoeg is,
smelt de boter voordat de kruidnoten hard worden. Ze lopen dan enorm uit als je pech hebt.
- Maak balletjes van ongeveer 10 gram per stuk. Druk er een kuiltje in.
- Doe de amandelspijs in de kruidnoten en vouw het deeg eromheen. Per kruidnoot gaat er ongeveer 2 gram amandelspijs in, dat is een bolletje ter grootte van een maiskorrel.
- Draai balletjes van het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een klein beetje plat.
Houd er rekening mee dat ze nog wat uitzetten in de oven. Zorg dat er minimaal 1 centimeter tussen alle kruidnoten zit.
- Bak de gevulde kruidnoten gedurende 15-20 minuten op 180°C.