Totale tijd: 1 uur Bereiding: 30 min Oven: 30 min Personen: 12 Kilocalorieën: 1760 kcal in totaal | 147 kcal per portie Kosten bij : €2,03 in totaal | €0,17 per portie Geplaatst op: 3 juni 2022 Laatst bijgewerkt: 25 april 2023
Ingrediënten
Tarte tatin
40 gram boter of (plantaardige) margarine
80 gram suiker
4 peren
270 gram bladerdeeg (=1 rol vers bladerdeeg)
Materiaal
Taartvorm van 24-26 cm doorsnede
Koekenpan
Bereiding
Tarte tatin
- Doe de boter en suiker in een koekenpan en verwarm tot de boter gesmolten is en de suiker gekaramelliseerd.
- Snijd ondertussen de peren in vieren.
- Als de suiker gekaramelliseerd is, doe je de peren erbij in de pan. Bak een paar minuten door tot de peren warm zijn en de eventueel
hard geworden karamel (komt omdat het afkoelt door de koude peren) weer zacht is geworden.
- Bekleed ondertussen een taartvorm met bakpapier. Doe de peren in de taartvorm. Doe de rol bladerdeeg over de peren heen. Snijd de randjes bij.