Tarte tatin


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 30 min
Oven: 30 min
Personen: 12
Kilocalorieën: 1760 kcal in totaal | 147 kcal per portie
Kosten bij : €2,03 in totaal | €0,17 per portie
Geplaatst op: 3 juni 2022
Laatst bijgewerkt: 25 april 2023

Ingrediënten

Tarte tatin
  • 40 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 80 gram suiker
  • 4 peren
  • 270 gram bladerdeeg (=1 rol vers bladerdeeg)

Materiaal
  • Taartvorm van 24-26 cm doorsnede
  • Koekenpan

Bereiding

Tarte tatin
- Doe de boter en suiker in een koekenpan en verwarm tot de boter gesmolten is en de suiker gekaramelliseerd.

- Snijd ondertussen de peren in vieren.

- Als de suiker gekaramelliseerd is, doe je de peren erbij in de pan. Bak een paar minuten door tot de peren warm zijn en de eventueel hard geworden karamel (komt omdat het afkoelt door de koude peren) weer zacht is geworden.

- Bekleed ondertussen een taartvorm met bakpapier. Doe de peren in de taartvorm. Doe de rol bladerdeeg over de peren heen. Snijd de randjes bij.

- Bak gedurende 25-30 minuten op 180°C.

Resultaat