Totale tijd: 4,5 uur Bereiding: 30 min Koelen: 4 uur Stuks: 32 Kilocalorieën: 998 kcal in totaal | 31 kcal per stuk Kosten bij : €3,04 in totaal | €0,10 per stuk Geplaatst op: 5 mei 2023 Laatst bijgewerkt: 5 mei 2023
Bakvorm (met een bakvorm van 22 bij 32 cm krijg je 1 cm dikke marshmallow)
Beslagkom
Steelpan of kookpan
Suikerthermometer
Mixer (het allerhandigst is een keukenmachine)
Optioneel: zeef
Bereiding
Marshmallows
- Week de gelatine in water, het handigst is om dit te doen in de beslagkom waar je later in gaat mixen.
- Doe de suiker, glucosestroop en water in een pan en kook tot het 121°C heeft bereikt.
- Als de suikersiroop ongeveer 113°C is, begin je met het kloppen van de gelatine-oplossing.
- Als de suikersiroop 121°C is, giet je de suikersiroop bij de gelatine-oplossing, terwijl je de gelatine blijft mixen.
- Blijf mixen tot het mengsel wit en fluffy is, het heeft zich dan ongeveer in volume verdubbeld. Voeg aan het eind ook het merg van een vanillestokje toe.
Dit duurt in totaal ongeveer 5-10 minuten.
- Vet ondertussen een bakvorm in met olie (en eventueel bakpapier).
- Doe de maizena en poedersuiker bij elkaar in een kom en meng door elkaar.
- Stort het mengsel in de bakvorm. Druk eventueel aan met natte handen en/of spreid uit met een spatel. Verdeel maximaal de helft van het poedersuiker-maizena-mengsel
over de marshmallows. Het handigst gaat dat met een zeef(je). Bewaar de rest.
- Laat minimaal 4 uur drogen, liefst een nacht lang.
- Als het lang genoeg gedroogd heeft, haal je de marshmallows uit de bakvorm. Snijd ze dan in het gewenste aantal stukken.
- Haal de marshmallowstukjes los van elkaar en haal ze dan nog door het poedersuiker-maizena-mengsel. Haal het overtollige poeder van de stukken af, bijvoorbeeld door
ze in een zeef te schudden.