MonChoutaart


Totale tijd: 2 uur en 30 min
Bereiding: 30 min
Koelen: 2 uur
Personen: 12
Kilocalorieën: 3539 kcal in totaal | 295 kcal per portie
Kosten bij : €5,94 in totaal | €0,50 per portie
Geplaatst op: 16 juli 2020
Laatst bijgewerkt: 16 juli 2020

Ingrediënten

Bodem
  • 200 gram bastognekoekjes
  • 70 gram boter of (plantaardige) margarine

Vulling*
  • 200 gram MonChou of verse roomkaas (philadelphia of van een eigen merk)
  • 250 mL slagroom
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blikje kersenvlaaivulling (deze, van 430 gram)
*Wil je wat meer vulling hebben dan op de foto's, neem dan de ingrediënten van de vulling x1,5.

Materiaal
  • Taartvorm 24 cm doorsnede
  • Beslagkom
  • Mixer of garde

Bereiding

Bodem
- Smelt de boter in een steelpannetje of in de magnetron.

- Doe de koekjes in de blender of rol/sla het tot een poeder met een deegroller.

- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Meng de koekjes en de boter en doe deze in de taartvorm. Druk dan goed aan op de bodem en zet de taartvorm even in de koelkast.


Vulling
- Meng de MonChou met de basterdsuiker. Dat gaat het makkelijkst door eerst met een vork te prakken. Mix het daarna met een mixer of garde tot een glad mengsel.

- Klop de slagroom stijf.
- Schep de slagroom door het monchoumengsel heen. Doe dat voorzichtig, zodat je niet alle lucht uit de slagroom mengt.

Taart samenstellen
- Neem de taartvorm uit de koelkast en doe de vulling erin (zorg dat ie wat ingevet is of bekleed de vorm met bakpapier).

- Laat de MonChoutaart nog minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Haal na 2 uur de taart uit de koelkast en verdeel dan de kersenvulling over de taart. Druk niet te hard, want dan meng je het witte van de vulling met het rode van de kersen.

Resultaat