Totale tijd: 35 min Bereiding: 15 min Oven: 20 min Stuks: 12 Kilocalorieën: 2441 kcal in totaal | 203 kcal per stuk Kosten bij : €1,52 in totaal | €0,13 per stuk Geplaatst op: 15 december 2019 Laatst bijgewerkt: 26 augustus 2022
Ingrediënten
Muffins
100 mL neutrale olie (zonnebloemolie of olijfolie)
150 mL melk
2 eieren
150 gram (over)rijpe bananen (1 kleine banaan=80 gram)
250 gram bloem
100 gram suiker
15 gram bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
2 theelepels kaneel
Snufje zout
Materiaal
Muffinvorm
2 beslagkommen
Garde
12 cupcakepapiertjes
Bereiding
Bananenmuffins
- Prak de banaan in een beslagkom en meng de banaan daarna met een garde met alle natte ingrediënten (olie, melk, eieren).
- Meng in een andere beslagkom alle droge ingrediënten (bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel, zout).
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng deze door elkaar met een lepel. Het hoeft niet een heel glad beslag te zijn,
klontjes zijn juist gewenst (lees hier meer over muffins in het algemeen).
- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag. De vormpjes komen (bijna) helemaal vol te zitten.
- Bak de bananenmuffins gedurende 20 minuten op 200°C en laat ze daarna afkoelen.