Bananenmuffins


Totale tijd: 35 min
Bereiding: 15 min
Oven: 20 min
Stuks: 12
Kilocalorieën: 2441 kcal in totaal | 203 kcal per stuk
Kosten bij : €1,52 in totaal | €0,13 per stuk
Geplaatst op: 15 december 2019
Laatst bijgewerkt: 26 augustus 2022

Ingrediënten

5
50
Voor 12 stuks
Muffins
  • 100 mL neutrale olie (zonnebloemolie of olijfolie)
  • 150 mL melk
  • 2 eieren
  • 150 gram (over)rijpe bananen (1 kleine banaan=80 gram)
  • 250 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje zout

Materiaal
  • Muffinvorm
  • 2 beslagkommen
  • Garde
  • 12 cupcakepapiertjes

Bereiding

Bananenmuffins
- Prak de banaan in een beslagkom en meng de banaan daarna met een garde met alle natte ingrediënten (olie, melk, eieren).

- Meng in een andere beslagkom alle droge ingrediënten (bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel, zout).

- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng deze door elkaar met een lepel. Het hoeft niet een heel glad beslag te zijn, klontjes zijn juist gewenst (lees hier meer over muffins in het algemeen).

- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag. De vormpjes komen (bijna) helemaal vol te zitten.

- Bak de bananenmuffins gedurende 20 minuten op 200°C en laat ze daarna afkoelen.

Resultaat