Blueberry muffins


Totale tijd: 35 min
Bereiding: 15 min
Oven: 20 min
Stuks: 12
Kilocalorieën: 2837 kcal in totaal | 236 kcal per stuk
Kosten bij : €2,34 in totaal | €0,20 per stuk
Geplaatst op: 12 december 2019
Laatst bijgewerkt: 3 februari 2023

Ingrediënten

5
50
Voor 12 stuks
Muffins
  • 100 mL neutrale olie (zonnebloemolie of olijfolie)
  • 200 mL melk
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 15 gram bakpoeder
  • 2 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 150-200 gram blauwe bessen
  • Optioneel: 12 eetlepels lemon curd

Materiaal
  • Muffinvorm
  • 2 beslagkommen
  • Garde
  • 12 cupcakepapiertjes

Bereiding

Blueberry muffins
- Meng in een beslagkom alle natte ingrediënten (olie, melk, eieren) met een garde.

- Meng in een andere beslagkom alle droge ingrediënten (bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, zout).

- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng deze door elkaar met een lepel. Het hoeft niet een heel glad beslag te zijn, klontjes zijn juist gewenst (lees hier meer over muffins in het algemeen).

- Doe daarna de blauwe bessen erbij en meng deze er nog doorheen.

- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag. De vormpjes komen (bijna) helemaal vol te zitten. Als je de variatie met lemon curd wil maken, doe je nog +/- een eetlepel lemon curd door het beslag. Je kunt deze 'op het beslag' laten zitten, maar je kan het er ook met een satéprikker o.i.d. doorheen roeren.

- Bak de blueberry muffins gedurende 20 minuten op 200°C en laat ze daarna afkoelen.

Resultaat