Totale tijd: 35 min Bereiding: 35 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2493 kcal in totaal | 623 kcal per portie Kosten bij : €6,66 in totaal | €1,67 per portie Credits: Eveline, vriendin sinds de middelbare school #BFF Geplaatst op: 17 september 2019 Laatst bijgewerkt: 21 april 2020
Ingrediënten
Pasta pesto met courgette en kip
400 gram kipfilet
Voor de marinade
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ketjap
300 gram pasta
1 ui
1 courgette
400 gram champignons
Italiaanse kruiden
Zout, peper
100 gram pesto
100 gram crème fraîche of 100 mL kookroom
Materiaal
Wokpan
Kookpan
Bereiding
Pasta pesto met courgette, champignon en kip
- Snijd de kip in stukjes en marineer deze in een scheutje olie, scheutje ketjap en wat peper en zout.
Je hoeft deze niet uren lang te laten marineren, minimaal 5 minuutjes is ook al lekker.
- Snijd de ui en courgette in stukjes en champignon in plakjes.
- Kook de pasta in een pan.
- Bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar in een pan. Voeg daarna de ui toe, daarna de courgette en daarna de champignon en bak 10 minuten mee.
- Als ook de groenten gaar zijn, voeg je de italiaanse kruiden, zout, peper, kookroom en de pesto toe.
Je kan in plaats van kookroom ook crème fraîche gebruiken, dat is wat dikker en je krijgt dan meer een gebonden saus.
- Als de saus klaar is, voeg je de gekookte pasta toe, dan goed roeren en dan is het klaar.