Pasta pesto met courgette en kip


Totale tijd: 35 min
Bereiding: 35 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2493 kcal in totaal | 623 kcal per portie
Kosten bij : €6,66 in totaal | €1,67 per portie
Credits: Eveline, vriendin sinds de middelbare school #BFF
Geplaatst op: 17 september 2019
Laatst bijgewerkt: 21 april 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Pasta pesto met courgette en kip
  • 400 gram kipfilet
  • Voor de marinade
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels ketjap
  • 300 gram pasta
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 400 gram champignons
  • Italiaanse kruiden
  • Zout, peper
  • 100 gram pesto
  • 100 gram crème fraîche of 100 mL kookroom

Materiaal
  • Wokpan
  • Kookpan

Bereiding

Pasta pesto met courgette, champignon en kip
- Snijd de kip in stukjes en marineer deze in een scheutje olie, scheutje ketjap en wat peper en zout. Je hoeft deze niet uren lang te laten marineren, minimaal 5 minuutjes is ook al lekker.

- Snijd de ui en courgette in stukjes en champignon in plakjes.

- Kook de pasta in een pan.
- Bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar in een pan. Voeg daarna de ui toe, daarna de courgette en daarna de champignon en bak 10 minuten mee.

- Als ook de groenten gaar zijn, voeg je de italiaanse kruiden, zout, peper, kookroom en de pesto toe. Je kan in plaats van kookroom ook crème fraîche gebruiken, dat is wat dikker en je krijgt dan meer een gebonden saus.

- Als de saus klaar is, voeg je de gekookte pasta toe, dan goed roeren en dan is het klaar.

Resultaat