Pastasalade


Totale tijd: 35 min
Bereiding: 35 min
Personen: 3 (als hoofdgerecht, je kunt dit bijv. ook als bijgerecht of als lunch eten)
Kilocalorieën: 2233 kcal in totaal | 744 kcal per portie
Kosten bij : €4,03 in totaal | €1,34 per portie
Credits: Daniël, mijn enige doch favoriete broertje
Geplaatst op: 23 september 2019
Laatst bijgewerkt: 13 november 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 3 porties
Pastasalade
  • 240 gram pasta
  • 100 gram spekjes (voor een vegetarische variant kun je deze ook weglaten)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 80 gram pesto
  • 100 gram rucola of gemixte sla met rucola

Materiaal
  • Kookpan
  • Koekenpan

Bereiding

Pastasalade
- Kook de pasta. Bak de spekjes in een koekenpan totdat ze knapperig zijn.

- Snijd ondertussen de cherrytomaten in halfjes of kwartjes. Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, dat gaat het makkelijkst als je de tomaat met een vork vast pakt en hem dan met een mes snijdt.

- Als de pasta gaar is, giet je deze af. Doe de pasta in een bak waar je hem in wil presenteren (of laat het gewoon in de pan zitten). Meng eerst de pesto en de spekjes doorheen. Als dat goed gemengd is, kun je de cherrytomaten, zongedroogde tomaten en mozzarella erin mengen. Doe de rucola als laatste, dat neemt veel ruimte in.

Resultaat