Totale tijd: 35 min Bereiding: 35 min Personen: 3 (als hoofdgerecht, je kunt dit bijv. ook als bijgerecht of als lunch eten) Kilocalorieën: 2233 kcal in totaal | 744 kcal per portie Kosten bij : €4,03 in totaal | €1,34 per portie Credits: Daniël, mijn enige doch favoriete broertje Geplaatst op: 23 september 2019 Laatst bijgewerkt: 13 november 2022
Ingrediënten
Pastasalade
240 gram pasta
100 gram spekjes (voor een vegetarische variant kun je deze ook weglaten)
250 gram cherrytomaten
1 bol mozzarella
6 zongedroogde tomaten
80 gram pesto
100 gram rucola of gemixte sla met rucola
Materiaal
Kookpan
Koekenpan
Bereiding
Pastasalade
- Kook de pasta. Bak de spekjes in een koekenpan totdat ze knapperig zijn.
- Snijd ondertussen de cherrytomaten in halfjes of kwartjes. Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1 cm.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, dat gaat het makkelijkst als je de tomaat met een vork vast pakt en hem dan met een mes snijdt.
- Als de pasta gaar is, giet je deze af. Doe de pasta in een bak waar je hem in wil presenteren (of laat het gewoon in de pan zitten).
Meng eerst de pesto en de spekjes doorheen. Als dat goed gemengd is, kun je de cherrytomaten, zongedroogde tomaten en mozzarella erin mengen.
Doe de rucola als laatste, dat neemt veel ruimte in.