Totale tijd: 1 uur Bereiding: 30 min Oven: 40 min Personen: 12 Kilocalorieën: 4979 kcal in totaal | 415 kcal per portie Kosten bij : €5,73 in totaal | €0,48 per portie Geplaatst op: 3 juni 2023 Laatst bijgewerkt: 3 juni 2023
Deeg
- Doe de boter, bloem, suiker en zout in een beslagkom en kneed tot een kruimelig deeg. Voeg daarna twee eetlepels water toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg
zo nodig nog wat water toe (per eetlepel).
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en/of vet hem in. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm met deeg. Zorg dat er geen grote gaten in de bodem of de rand zitten
(anders loopt de vulling er later uit). Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.
- Doe een velletje bakpapier en/of aluminiumfolie over het deeg heen en doe dan de
blindbakvulling erin.
- Bak de taart blind gedurende 15 minuten op 180°C.
Vulling
- Smelt de boter. Doe dan de suiker, siroop, vanille-extract en zout erbij. Roer tot het goed gemengd is.
- Hak de pecannoten in kleinere stukjes. Bewaar een aantal hele pecannoten voor een eventueel patroontje bovenop.
Samenstellen
- Verdeel de gehakte pecannoten over de bodem van de taart.
- Doe de vulling in de taart.
- Doe als laatste de hele pecannoten op de taart in een patroon naar keuze. Zorg dat de noten niet te ver boven de vulling uitsteken, anders kunnen ze verbranden.