Totale tijd: 20 - 30 min Bereiding: 20 - 30 min Personen: 3 (of voorgerecht voor 6 personen) Kilocalorieën: 1229 kcal in totaal | 410 kcal per portie Kosten bij : €5,03 in totaal | €1,68 per portie Geplaatst op: 16 april 2021 Laatst bijgewerkt: 16 april 2021
Ingrediënten
Caesar salade
200 gram kipfilet
3 eieren
300 gram ijsbergsla (1 krop)
1-2 boterhammen of een handjevol voorverpakte croutons uit de supermarkt
150 gram cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
200 gram komkommer (is ongeveer 0,5 komkommer)
Optioneel: 50 gram Parmezaanse kaas
Caesar dressing
40 gram crème fraîche (eventueel de helft vervangen door mayonaise)
1 theelepel mosterd
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap of 1 eetlepel azijn
Optioneel: 1 theelepel worcestershiresaus
30-50 mL olijfolie (afhankelijk van hoe dik je de dressing wil)
Zout, peper
Optioneel: 2 ansjovis
Materiaal
Beslagkom
Steelpannetje of kookpan
Koekenpan
Optioneel: staafmixer
Bereiding
Caesar salade
- Snijd de kip in stukjes en bak deze in de bak.
- Kook de eieren hardgekookt (7 minuten) en snijd ze daarna in plakjes.
- Grill de boterhammen in de oven, 3 minuten per kant, tot ze krokant zijn. Snijd ze daarna in blokjes.
- Was en snijd de sla. Snijd ook de tomaatjes en komkommer.
- Maak de dressing. Snijd de knoflook heel fijn. Meng alle ingrediënten van de dressing en gebruik eventeel een staafmixer om een gladde
saus te krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de sla, kip, tomaatjes, komkommer en dressing in een kom en meng tot de dressing goed verdeeld is.
- Leg de eieren bovenop de salade. Doe de croutons pas vlak voor het serveren op de sla, anders worden ze gauw zacht.