Shortbread koekjes




Geplaatst op: 31 januari 2025
Laatst bijgewerkt: 31 januari 2025

Ingrediënten

Bereiding

Shortbread koekjes

1
Meng de boter en suiker tot een smeuïge massa. Dit gaat het makkelijkst met een mixer of keukenmachine, maar kan eventueel ook met de hand.
2
Doe daarna de overige ingrediënten erbij en kneed tot een stevig deeg.
3
Rol het deeg uit tot een vierkant/rechthoek van ongeveer 1-1.5 cm dik. Leg het deeg op de bakplaat of gebruik een bakvorm. Snijd er langwerpige strookjes van (ongeveer zo lang als een vinger), maar maak ze niet los van elkaar. Prik in elk koekje gaatjes met een vork.
Tip
shortbread koekjes zijn van origine langwerpig, maar je kunt natuurlijk ook andere vormen gebruiken.
4
Bak de shortbread koekjes gedurende 15-20 minuten op 180°C of zo nodig korter of langer tot het buitenste randje goudbruin begint te kleuren. Losse koekjes hebben een kortere baktijd dan als je de koekjes aan elkaar op de bakplaat hebt liggen. Als je de koekjes aan elkaar vast gebakken hebt, snijd ze dan los van elkaar als de koekjes nog warm zijn.

Resultaat