Totale tijd: 20 - 30 min Bereiding: 20 - 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2540 kcal in totaal | 635 kcal per portie Kosten bij : €8,11 in totaal | €2,03 per portie Geplaatst op: 29 september 2023 Laatst bijgewerkt: 29 september 2023
Ingrediënten
Spaghetti carbonara
320-360 gram spaghetti
200 gram pancetta*
100 gram Parmezaanse kaas
3 eieren
Zout, peper
Materiaal
Hapjespan of braadpan
Kookpan
*Het Italiaanse origineel is guanciale, maar dat verkopen ze niet in de Nederlandse supermarkt. Wil je een goedkoper alternatief gebruiken dan pancetta, gebruik dan spekreepjes.
Pancetta is echter wel lekkerder (en guanciale nog lekkerder).
Bereiding
Receptnaam
- Kook de spaghetti in een pan.
- Snijd de spek in blokjes. Bak in een hapjespan of braadpan.
- Klop ondertussen ook alvast de eieren los. Doe er peper en een klein snufje zout bij.
- Rasp ondertussen ook de Parmezaanse kaas.
- Als de spaghetti gaar is, giet je die af. Bewaar het pastawater.
- Doe de spaghetti met een halve soeplepel pastawater bij de spek en roer om.
- Dan de Parmezaanse kaas, met ook weer een halve soeplepel pastawater, erbij en roer goed om tot de kaas gesmolten is.
- Haal de pan van de hittebron. Doe dan de eieren erbij en roer goed tot je een romige saus krijgt.