Stoofpotje met bier


Totale tijd: 3,5 uur
Bereiding: 30 min
Personen: 5
Kilocalorieën: 1980 kcal in totaal | 396 kcal per portie
Kosten bij : €9,03 in totaal | €1,81 per portie
Geplaatst op: 19 maart 2021
Laatst bijgewerkt: 19 maart 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 5 porties
Stoofpotje met bier
  • 750 gram sukadelappen, riblappen of runderlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 500 gram wortel
  • 330 mL bier (dubbel of quadrupel of gewoon een donker biertje in het algemeen)
  • 1 bouillonblokje (runderbouillon)
  • 1 eetlepel tijm of 6 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Optioneel: 2 kruidnagels
  • Optioneel: 1 eetlepel (wijn)azijn
  • 2 eetlepels appelstroop
  • Optioneel: 1 boterham (hiervan gaat je stoofpotje wat meer binden)
  • Optioneel: 2 eetlepels mosterd
  • 750 gram aardappels
  • Zout, peper

Materiaal
  • Braadpan
  • Koekenpan

Bereiding

Stoofpotje met bier
- Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2x3 cm of een grootte die je zelf lekker vindt om te eten. Bak het vlees in de koekenpan tot het aan de buitenkant bruin is. De braadpan is namelijk niet groot genoeg om alle groenten en het vlees te bakken.

- Snijd de knoflook en ui en bak deze in de braadpan.

- Snijd ondertussen de prei en bak die daarna ook mee in de braadpan.

- Snijd de wortels in plakjes en doe deze bij de braadpan.

- Als het vlees aan de buitenkant bruin is, doe je deze erbij in de braadpan.

- Voeg dan ook het bier, bouillonblokje, tijm, laurierblaadjes, kruidnagels, azijn en appelstroop toe. Vul aan met water tot alles net onder water staat.

- Besmeer een boterham met de mosterd en leg deze bovenop. Na ongeveer 10 minuten is de boterham zacht en kun je hem er doorheen roeren.

- Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken, voeg ook deze toe aan de braadpan. Laat het geheel 2,5 tot 3 uur pruttelen.

- Breng op smaak met zout en peper.

Resultaat