Totale tijd: 3 uur Bereiding: 40 min Personen: 4 Kilocalorieën: 1700 kcal in totaal | 425 kcal per portie Kosten bij : €6,66 in totaal | €1,67 per portie Geplaatst op: 19 november 2019 Laatst bijgewerkt: 7 januari 2024
Ingrediënten
Stoofvlees*
2 uien
400 gram sukadelappen, riblappen of runderlappen
Zout, peper
70 gram tomatenpuree (=1 blikje)
200 mL wijn (je kunt dit ook vervangen door water)
Stoofvlees
- Snijd de uien en de wortels. Snijd de wortels in plakjes. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2x3 cm.
- Doe een klontje boter in de braadpan. Bak eerst de uien.
- Bak daarna het vlees zodat de buitenkant bruin is. Het hoeft niet door en door gaar te zijn.
- Als het vlees aan de buitenkant bruin is, doe je de tomatenpuree erbij. Roer even om.
- Voeg de wortels toe. Voeg wijn en/of water toe zoat het geheel net onder water staat. Voeg ook het bouillonblokje en laurierblaadjes toe.
- Laat gedurende minimaal 1,5 uur op een laag vuur sudderen, met de deksel op de pan. Roer af en toe.
- Optioneel: schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook deze de laatste 30-45 minuten mee tot ze gaar zijn.
- Haal voor het opdienen de laurierblaadjes eruit.
- Tip: als je de aardappelen niet hebt meegekookt, kun je dit lekker eten met hasselback-aardappelen,
gepofte aardappel of aardappel-courgette gratin.