Limoncello tiramisu


Totale tijd: 4,5 uur
Bereiding: 30 min
Koelen: 4 uur
Stuks: 5
Kilocalorieën: 2435 kcal in totaal | 487 kcal per stuk
Kosten bij : €4,65 in totaal | €0,93 per stuk
Geplaatst op: 4 januari 2020
Laatst bijgewerkt: 30 oktober 2020

Ingrediënten

2
20
Voor 5 stuks
Limoncello tiramisu
  • 250 mL slagroom
  • 300 gram verse roomkaas (philadelphia of van een eigen merk)
  • 50 gram suiker (poedersuiker of kristalsuiker, kan allebei)
  • 2 eetlepels limoncello
  • 50-100 mL limoncello (je gaat misschien wat overhouden, maar anders kun je de lange vingers niet dopen)
  • 100 gram lange vingers*
  • Optioneel: 5 theelepels lemon curd
*De goedkoopste zijn eigenlijk het beste, die blijven stevig als je ze in vloeistof doopt. De dure worden juist heel zompig en vallen uit elkaar.

Materiaal
  • 5 glazen, als alternatief kun je ook een cakevorm/ovenschaal nemen en het daarna verdelen
  • Mixer of garde
  • Beslagkom
  • Diep bord of bakje

Bereiding

Limoncello tiramisu
- Doe de slagroom in een kom en klop het met een mixer of garde.

- Doe daarna de roomkaas, suiker en twee eetlepels limoncello erbij en mix alles door elkaar.

- Doe de limoncello in een diep bord of bakje en doop de lange vingers erin (ik 'rolde' ze er twee keer in).
- Doe afwisselend een laagje lange vingers en een laag roomkaasmengsel in het glas. Begin in ieder geval met een laag lange vingers en eindig met een laag roomkaasmengsel.

- Als je het leuk vindt, kun je bovenop een dun laagje lemon curd doen (eventueel aanlengen met limoncello zodat het makkelijker uit te smeren is).
- Zet de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om te laten opstijven.

Resultaat