Totale tijd: 4,5 uur Bereiding: 30 min Koelen: 4 uur Stuks: 5 Kilocalorieën: 2435 kcal in totaal | 487 kcal per stuk Kosten bij : €4,65 in totaal | €0,93 per stuk Geplaatst op: 4 januari 2020 Laatst bijgewerkt: 30 oktober 2020
Ingrediënten
Limoncello tiramisu
250 mL slagroom
300 gram verse roomkaas (philadelphia of van een eigen merk)
50 gram suiker (poedersuiker of kristalsuiker, kan allebei)
2 eetlepels limoncello
50-100 mL limoncello (je gaat misschien wat overhouden, maar anders kun je de lange vingers niet dopen)
*De goedkoopste zijn eigenlijk het beste, die blijven stevig als je ze in vloeistof doopt. De dure worden juist heel zompig en vallen uit elkaar.
Materiaal
5 glazen, als alternatief kun je ook een cakevorm/ovenschaal nemen en het daarna verdelen
Mixer of garde
Beslagkom
Diep bord of bakje
Bereiding
Limoncello tiramisu
- Doe de slagroom in een kom en klop het met een mixer of garde.
- Doe daarna de roomkaas, suiker en twee eetlepels limoncello erbij en mix alles door elkaar.
- Doe de limoncello in een diep bord of bakje en doop de lange vingers erin (ik 'rolde' ze er twee keer in).
- Doe afwisselend een laagje lange vingers en een laag roomkaasmengsel in het glas. Begin in ieder geval met een laag lange vingers
en eindig met een laag roomkaasmengsel.
- Als je het leuk vindt, kun je bovenop een dun laagje lemon curd doen (eventueel aanlengen met limoncello zodat het makkelijker uit te smeren is).
- Zet de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om te laten opstijven.