Totale tijd: 40 min Bereiding: 40 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2213 kcal in totaal | 553 kcal per portie Kosten bij : €6,47 in totaal | €1,62 per portie Geplaatst op: 9 september 2022 Laatst bijgewerkt: 9 september 2022
Ingrediënten
Wok met broccoli, spitskool en paksoi
400 gram broccoli (is ongeveer 1 broccoli waar de steel vanaf gesneden is)
1 rode ui
3 teentjes knoflook
3 cm gember
400 gram spitskool (is ongeveer 0,5 spitskool
1 paksoi
4 eetlepels sojasaus
Optioneel: 2 eetlepels rijstazijn
Optioneel: 1 eetlepel sesamolie
Optioneel: 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
100 gram cashewnoten (kun je voor een notenvrije versie weglaten, smaakt het ook nog steeds goed)
300 gram rijst of noedels
Materiaal
Wokpan
Kookpan
Bereiding
Wok met broccoli, spitskool en paksoi
- Snijd de broccoli en kook deze gedurende 10 minuten, hij moet net niet gaar zijn.
- Snijd ondertussen de ui, knoflook en gember. Snijd de paksoi: snijd het grootste deel van het witte weg (dit is vrij hard), je houdt de bladeren
en een klein beetje van het witte. Snijd ook de spitskool in stukjes.
- Bak de ui, knoflook en gember in de wokpan.
- Kook ondertussen de rijst of de noedels.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de broccoli, spitskool, paksoi, sojasaus, rijstazijn, sesamsolie en basterdsuiker toe. Bak het geheel nog 10-15 minuten.
Voeg aan het eind de cashewnoten toe.