Totale tijd: 2 uur - 2 uur en 30 min Bereiding: 30 min Koelen: 1 uur en 30 min - 2 uur Personen: 1 Kilocalorieën: 2016 kcal in totaal | 2016 kcal per portie Kosten bij : €4,43 in totaal | €4,43 per portie Geplaatst op: 28 januari 2020 Laatst bijgewerkt: 4 mei 2020
50 gram bloem (voor een glutenvrije variant kun je dit vervangen door maizena)
Optioneel: 2 blaadjes gelatine
300 mL slagroom
30 gram suiker
Optioneel: 1 theelepel vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
Materiaal
Beslagkom
Garde
Steelpannetje
Vershoudfolie
Bereiding
Zwitserse room
- Maak de banketbakkersroom volgens dit recept en koel
minimaal 1 uur in de koelkast.
- Optioneel: als je de Zwitserse room gaat gebruiken om te spuiten (bijvoorbeeld voor tompoucen), moet deze extra stevig zijn.
Dit kun je doen met gelatine. Als je de gelatine nog niet hebt verwerkt in de warme banketbakkersroom, kun je het nu alsnog doen.
Week 2 blaadjes gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Verwarm daarna 2-3 eetlepels water in
een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en roer die door het warme water heen om op te lossen. Roer dan de gelatine door de
banketbakkersroom heen en laat nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf met de (vanille)suiker. Als je vanille-extract wil toevoegen, voeg dat dan toe als de slagroom bijna geklopt is.
- Klop de banketbakkersroom los en spatel deze door de slagroom heen. Doe dit voorzichtig, zodat je geen lucht uit het mengsel klopt.
- Je kunt Zwitserse room gelijk gebruiken of tot gebruik in de koelkast bewaren.