Totale tijd: 2 uur - 2 uur en 30 min Bereiding: 30 min Koelen: 1 uur en 30 min - 2 uur Porties: 1 Kilocalorieën: 2624 kcal in totaal | 2624 kcal per portie Kosten bij : €2,23 in totaal | €2,23 per portie Geplaatst op: 18 september 2020 Laatst bijgewerkt: 18 september 2020
50 mL sterke koffie (13 gram filterkoffie voor 50 mL water)
25 gram suiker
250 gram boter of (plantaardige) margarine
60 gram poedersuiker
*Dit recept is genoeg voor één hazelnootschuimtaart.
Materiaal
Beslagkom
Mixer of garde
Steelpannetje
Bereiding
Mokkacrème
- Maak de banketbakkersroom volgens dit recept en laat hem afkoelen.
- Zet een kopje sterke koffie en los de suiker erin op. Roer totdat de suiker is opgelost, laat het dan afkoelen.
- Maak de boter zacht au bain-marie of in de magnetron. Zorg dat hij niet helemaal smelt. Mix daarna de boter en de poedersuiker tot
een romig mengsel.
- Roer de banketbakkersroom los met een garde en meng deze met het botermengsel. Voeg daarna ook de koffie toe.
- Tip: je kunt de crème in de koelkast bewaren. Dan wordt ie daarna hard en als je dan roert, ziet het er korrelig uit.
Je kunt hem dan voorzichtig au bain-marie opwarmen (blijf goed roeren) en dan zul je zien dat het weer een smeuïge crème wordt.