Mokkacrème


Totale tijd: 2 uur - 2 uur en 30 min
Bereiding: 30 min
Koelen: 1 uur en 30 min - 2 uur
Porties: 1
Kilocalorieën: 2624 kcal in totaal | 2624 kcal per portie
Kosten bij : €2,23 in totaal | €2,23 per portie
Geplaatst op: 18 september 2020
Laatst bijgewerkt: 18 september 2020

Ingrediënten

Mokkacrème*
  • Banketbakkersroom
    • 230 mL melk
    • 45 gram suiker
    • 2 eierdooiers
    • 25 gram bloem
    • 0,5 vanillestokje
  • 50 mL sterke koffie (13 gram filterkoffie voor 50 mL water)
  • 25 gram suiker
  • 250 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 60 gram poedersuiker
*Dit recept is genoeg voor één hazelnootschuimtaart.

Materiaal
  • Beslagkom
  • Mixer of garde
  • Steelpannetje

Bereiding

Mokkacrème
- Maak de banketbakkersroom volgens dit recept en laat hem afkoelen.
- Zet een kopje sterke koffie en los de suiker erin op. Roer totdat de suiker is opgelost, laat het dan afkoelen.

- Maak de boter zacht au bain-marie of in de magnetron. Zorg dat hij niet helemaal smelt. Mix daarna de boter en de poedersuiker tot een romig mengsel.

- Roer de banketbakkersroom los met een garde en meng deze met het botermengsel. Voeg daarna ook de koffie toe.

- Tip: je kunt de crème in de koelkast bewaren. Dan wordt ie daarna hard en als je dan roert, ziet het er korrelig uit. Je kunt hem dan voorzichtig au bain-marie opwarmen (blijf goed roeren) en dan zul je zien dat het weer een smeuïge crème wordt.

Resultaat