Totale tijd: 1 uur en 30 min Bereiding: 30 min Oven: 45 min Koelen: 30 min Stuks: 12 Kilocalorieën: 2371 kcal in totaal | 198 kcal per stuk Kosten bij : €1,22 in totaal | €0,10 per stuk Geplaatst op: 21 september 2019 Laatst bijgewerkt: 2 februari 2022
Ingrediënten
Deeg
200 gram bloem
100 gram boter of (plantaardige) margarine
100 gram suiker
1 ei
Snufje zout
Vulling
2-3 appels (zodat er na het schillen en snijden ongeveer 250 gram overblijft)
4 theelepels kaneel
50 gram suiker
1 ei
Materiaal
Muffinvorm
Beslagkom
Bereiding
Deeg
- Meng alle ingrediënten bij elkaar en kneed met je handen tot een grote bal.
Vulling
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine plakjes, zie foto. Ik gebruik de volgende wiskunde formule:
appel in achten snijden en elk achtste in dunne plakjes van 2-3 mm snijden.
- Doe de stukjes appel in een bakje en voeg kaneel toe, roer dan goed om zodat de kaneel over alle appels zit.
Als je veel appels hebt, meng dan de kaneel en suiker vooraf (dan verspreidt de kaneel beter over de appels) en doe het mengsel daarna bij de appels.
eventueel kun je een pan met deksel gebruiken (en dan goed schudden) om het beter te kunnen mengen.
Taartjes samenstellen
- Knip vierkantjes van 10x10 cm uit bakpapier. Knip het vierkantje aan de zijkanten wat in, zodat je het makkelijk in een muffinvorm kunt stoppen.
Bekleed de vormpjes met het deeg.
- Verdeel de appelvulling over de vormpjes. Klop een ei los en bestrijk de taartjes aan de bovenkant met het ei.
Dit zorgt voor een mooie glans na het bakken.
- Bak de taartjes gedurende 45 minuten op 180°C.
Karamelsaus
- Karamelsaus is een uiterst goede combinatie voor dit recept :). Maar als je het liever zonder eet, is dat natuurlijk ook goed.
Gebruik de hoeveelheden zoals in de ingrediëntenlijst hierboven, voor het recept klik je hier.