1 blikje gecondenseerde melk (alternatief: jam of chocoladepasta, afhankelijk van je keuze voor ijssmaak)
Topping
3 eiwitten
180 gram suiker
Materiaal
Beslagkom van 2L
Mixer of garde
Optioneel: suikerthermometer
Optioneel: spuitzak
Bereiding
Baked Alaska ijstaart
- Voor dit recept moet je een aantal voorbereidingen treffen die bij elkaar zo'n 5-6 uur duren.
- Maak het stoofperenijs volgens dit recept.
- Maak de dulce de leche. Dit doe je door een blikje gecondenseerde melk gedurende 3 uur dicht in een pan water te koken.
- Maak de cake volgens dit recept.
Samenstellen
- Bekleed een beslagkom met vershoudfolie. Snijd de cake in dunne plakjes en bekleed de bakvorm met cake.
- Besmeer de cake met dulce de leche. Je hebt waarschijnlijk niet het hele blikje nodig, maar zorg ervoor dat je een eetlepel overhoudt voor de bovenkant.
- Doe het stoofperenijs in de beslagkom. Gebruik je net zelf gemaakt ijs, dan is het handig om de taart nu 30-60 minuten in de vriezer te zetten.
- Bekleed daarna de bovenkant met cake. Gebruikt eventueel nog wat dulce de leche om aan elkaar te lijmen.
- Zet de taart weer terug in de vriezer totdat je hem gaat serveren. Als je net zelf gemaakt ijs hebt gemaakt, heeft de taart 4-6 uur vriezertijd nodig.
Als je ijs hebt gebruikt wat al uit de vriezer kwam, dan bevriest het ijs ook weer wat sneller.
Topping
- Vlak voordat je de taart gaat serveren, haal je de taart uit de vriezer. De platte kant wordt nu de onderkant.
- Maak de italiaanse meringue volgens dit recept
- Verdeel de meringue (met een spuitzak) over de ijstaart. Brandt nu met een crème brûlée-brander de meringue tot een mooie goudbruine gloed.