Totale tijd: 45 min Bereiding: 15 min Oven: 30 min Personen: 10 Kilocalorieën: 2980 kcal in totaal | 298 kcal per portie Kosten bij : €4,56 in totaal | €0,46 per portie Geplaatst op: 2 december 2022 Laatst bijgewerkt: 2 december 2022
Ingrediënten
Banketletter
6 plakjes bladerdeeg
400 gram amandelspijs*
180 gram amandelmeel
180 gram suiker
1,5 ei
Rasp van 0,5 citroen
Nog 0,5 ei om te bestrijken
Materiaal
Bakplaat
Beslagkom
Bereiding
Banketstaaf
- Maak de amandelspijs volgens dit recept.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg ze met iets overlap op elkaar zodat ze een rechthoek vormen. Druk aan en ga eventueel met een deegroller erover heen om hem mooi plat te maken.
- Maak een lange rol van de amandelspijs en leg die op het bladerdeeg. Hij moet net iets korter zijn dan de plak bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg om de rol amandelspijs heen. Vouw de uiteinden dicht.
- Maak eventueel een letter van de banketstaaf. Bestrijk de banketstaaf met een laagje ei.
- Bak de banketstaaf gedurende 30 minuten op 210°C.