Banketletter


Totale tijd: 45 min
Bereiding: 15 min
Oven: 30 min
Personen: 10
Kilocalorieën: 2980 kcal in totaal | 298 kcal per portie
Kosten bij : €4,56 in totaal | €0,46 per portie
Geplaatst op: 2 december 2022
Laatst bijgewerkt: 2 december 2022

Ingrediënten

2
20
Voor 1 portie
Banketletter
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram amandelspijs*
    • 180 gram amandelmeel
    • 180 gram suiker
    • 1,5 ei
    • Rasp van 0,5 citroen
  • Nog 0,5 ei om te bestrijken

Materiaal
  • Bakplaat
  • Beslagkom

Bereiding

Banketstaaf
- Maak de amandelspijs volgens dit recept.

- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg ze met iets overlap op elkaar zodat ze een rechthoek vormen. Druk aan en ga eventueel met een deegroller erover heen om hem mooi plat te maken.

- Maak een lange rol van de amandelspijs en leg die op het bladerdeeg. Hij moet net iets korter zijn dan de plak bladerdeeg.

- Vouw het bladerdeeg om de rol amandelspijs heen. Vouw de uiteinden dicht.

- Maak eventueel een letter van de banketstaaf. Bestrijk de banketstaaf met een laagje ei.

- Bak de banketstaaf gedurende 30 minuten op 210°C.

Resultaat