Cupcakes appel-kaneel


Totale tijd: 50 min
Bereiding: 20 min
Oven: 30 min
Stuks: 12
Kilocalorieën: 3025 kcal in totaal | 252 kcal per stuk
Kosten bij : €1,36 in totaal | €0,11 per stuk
Geplaatst op: 21 september 2019
Laatst bijgewerkt: 30 september 2020

Ingrediënten



5
50
Voor 12 stuks
Cupcakes
  • 185 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 185 gram suiker
  • 2 eetlepels melk of water
  • 2 eieren
  • 185 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel

Materiaal
  • Muffinvorm
  • Beslagkom
  • Garde
  • 12 cupcakepapiertjes

Bereiding

Cupcakes
- Maak de boter zacht in de magnetron of au bain-marie en klop luchtig met de suiker en melk.

- Voeg daarna de eieren, bloem, bakpoeder, vanillesuiker en 2 eetlepels kaneel toe. Roer totdat alles goed gemengd is.

- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine plakjes, zie foto.

- Optioneel: doe alvast de helft van de appels door het beslag heen en roer goed.

- Doe de stukjes appel in een bakje en voeg kaneel toe, roer dan goed om zodat de kaneel over alle appels zit.

- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag. Doe daarna op elk beslag een paar stukjes appel (ongeveer 1 eetlepel past er op per cupcake) en duw de appel in het beslag.

- Bak de cupcakes gedurende 30 minuten op 180°C en maak intussen de karamelsaus.


Karamelsaus
- Gebruik de hoeveelheden zoals in de ingrediëntenlijst hierboven, voor het recept klik je hier.
- Laat de cupcakes en de karamelsaus afkoelen. Als ze allebei zijn afgekoeld, kan je de karamelsaus met een theelepel over de cupcakes verdelen.

Resultaat