Totale tijd: 50 min Bereiding: 20 min Oven: 30 min Stuks: 12 Kilocalorieën: 3025 kcal in totaal | 252 kcal per stuk Kosten bij : €1,36 in totaal | €0,11 per stuk Geplaatst op: 21 september 2019 Laatst bijgewerkt: 30 september 2020
Ingrediënten
Cupcakes
185 gram boter of (plantaardige) margarine
185 gram suiker
2 eetlepels melk of water
2 eieren
185 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels kaneel
2 appels
1 theelepel kaneel
Materiaal
Muffinvorm
Beslagkom
Garde
12 cupcakepapiertjes
Bereiding
Cupcakes
- Maak de boter zacht in de magnetron of au bain-marie en klop luchtig met de suiker en melk.
- Voeg daarna de eieren, bloem, bakpoeder, vanillesuiker en 2 eetlepels kaneel toe.
Roer totdat alles goed gemengd is.
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine plakjes, zie foto.
- Optioneel: doe alvast de helft van de appels door het beslag heen en roer goed.
- Doe de stukjes appel in een bakje en voeg kaneel toe, roer dan goed om zodat de kaneel over alle appels zit.
- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag.
Doe daarna op elk beslag een paar stukjes appel (ongeveer 1 eetlepel past er op per cupcake) en duw de appel in het beslag.
- Bak de cupcakes gedurende 30 minuten op 180°C en maak intussen de karamelsaus.
Karamelsaus
- Gebruik de hoeveelheden zoals in de ingrediëntenlijst hierboven, voor het recept klik je hier.
- Laat de cupcakes en de karamelsaus afkoelen. Als ze allebei zijn afgekoeld, kan je de karamelsaus met een theelepel over de cupcakes verdelen.