Totale tijd: 1 uur Bereiding: 30 min Oven: 40 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2323 kcal in totaal | 581 kcal per portie Kosten bij : €7,83 in totaal | €1,96 per portie Geplaatst op: 15 april 2020 Laatst bijgewerkt: 12 november 2022
40 gram bloem (vervangbaar door zelfrijzend bakmeel)
500 mL water of melk
Zout, peper
Materiaal
Ovenschaal
Koekenpan
Steelpannetje
Bereiding
Moussaka
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook ze gedurende 10 minuten in een kookpan. Ze moeten niet te gaar worden, anders vallen ze uit elkaar.
- Snijd de ui en de knoflook en bak deze in een koekenpan.
- Begin ondertussen aan de bechamelsaus.
- Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van max 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een dun laagje olie.
Strooi er peper en zout over. Bak ze gedurende 10 minuten in de oven op 180°C.
- Als de ui en knoflook gebakken zijn, voeg je het gehakt en de oregano toe aan de koekenpan.
- Als het gehakt bruin is, voeg dan de tomatenblokjes, peper en zout toe.
- Als alle onderdelen klaar zijn, kun je de ovenschaal samenstellen. Begin met een laag gehaktmengsel (vergeten op de foto te zetten).
Daarbovenop komen de aubergines. Daar weer bovenop komen de plakjes aardappelen. Giet de bechamelsaus eroverheen. Sluit af met een laagje geraspte kaas.