Totale tijd: 1 uur en 30 min Bereiding: 1 uur Oven: 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2434 kcal in totaal | 609 kcal per portie Kosten bij : €7,34 in totaal | €1,84 per portie Geplaatst op: 1 november 2019 Laatst bijgewerkt: 25 april 2023
Optioneel: klontje boter of (plantaardige) margarine
1 ui
4 teentjes knoflook
Optioneel: 1 rode peper
400 gram rundergehakt
400 gram tomatenblokjes uit blik of gewone tomaten
4 eetlepels worcestersaus
Zout, peper
100 gram geraspte kaas
Materiaal
Ovenschaal
Kookpan
Wokpan
Bereiding
Shepherd's pie
- Maak de wortels schoon en snijd deze in plakjes. Kook deze in een kookpan gaar (+/- 25 minuten).
- Maak de de aardappelpuree klaar.
- Snijd de ui en knoflook in stukjes en bak deze 5-10 minuten in de wokpan. Als je de rode peper gebruikt, snijd deze dan in stukjes en bak deze ook mee.
- Als de ui en knoflook even gebakken hebben, voeg je ook het gehakt toe. Bak het geheel tot het gehakt bruin is.
- Als de wortels gaar zijn (ongeveer hetzelfde moment als het gehakt bruin is), giet je deze af en doe je ze bij het gehakt.
Voeg ook de worcestersaus, doperwten, tomaten, peper en zout toe. Voeg een scheutje water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
Laat het geheel een tijdje pruttelen (minimaal 20 minuten).
- Doe de gehaktsaus in een ovenschaal. Schep daarbovenop de aardappelpuree en sluit af met een laag geraspte kaas.
- Bak de shepherd's pie gedurende 30 minuten op 180°C totdat de bovenste laag goudbruin is.