Totale tijd: 3 - 3,5 uur Bereiding: 1 uur Oven: 25 min Afkoelen: 20 - 30 min Koelen: 1 uur en 30 min - 2 uur Personen: 12 Kilocalorieën: 4119 kcal in totaal | 343 kcal per portie Kosten bij : €6,53 in totaal | €0,54 per portie Geplaatst op: 7 mei 2021 Laatst bijgewerkt: 7 mei 2021
*Dit recept is genoeg voor 2 sloffenringen of voor 1 taartvorm van 24 cm doorsnede.
Bereiding
Banketbakkersroom
- Maak de banketbakkersroom volgens dit recept. Houd er rekening mee dat deze nog moet afkoelen voor
je hem kunt gebruiken in de slof.
Sloffenbodem
- Kneed alle ingrediënten tot je een samenhangend deeg hebt.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten. Het is het handigst als je het deeg al plat maakt
voor je het in de koelkast legt, dan gaat het uitrollen straks makkelijker.
- Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en leg hier het deeg op. Rol het uit op het bakpapier. Zet de sloffenring op het deeg
om zo het deeg af te snijden.
Amandelspijsvulling
- Maak de amandelspijs zoals dit recept. Meng er dan nog extra ei door volgens
de ingrediëntenlijst van het huidige recept. Zo nodig kun je nog 1 of 2 eetlepels water toevoegen. Je spijs moet stevig blijven, maar
moet wel spuitbaar/smeerbaar zijn.
- Spuit of smeer de amandelspijsvulling op de sloffenbodem. Laat 1-1,5 cm over van de rand.
- Bak de sloffenbodem gedurende 20-25 minuten op 180°C tot de amandelspijs goudbruin gekleurd is. Laat daarna even afkoelen.
Samenstellen
- Terwijl de bodem afkoelt, snijd je de aardbeien in plakjes.
- Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en klop deze even los. Verdeel dan de banketbakkersroom over de afgekoelde
sloffenbodem
- Verdeel de aardbeien over de slof en maak het geheel eventueel af met slagroom.